fbpx
Muffiny rabarbarowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Muffiny rabarbarowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 20

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Małe, zgrabne i pysznie rabarbarowe muffinki z cynamonem. Polecają się na lato!

  1. W jednej misce łączymy cukry trzcinowy, cynamonowy, wanilinowy z olejem, jajkiem i jogurtem.
  2. Całość mieszamy rózgą kuchenną do połączenia się składników.
  3. W drugim naczyniu mieszamy składniki suche: mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
  4. Składniki suche dodajemy do składników mokrych, mieszamy krótko rózgą, tylko do połączenia się składników.
  5. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę rabarbar i orzechy, całość mieszamy.
  6. Formę do muffinów wykładamy papilotkami. Przekładamy do nich ciasto, do około 3/4 wysokości papilotki.
  7. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 175 stopni C lub do tzw. suchego patyczka.
  8. Wyjmujemy, studzimy a następie dekorujemy kajmakiem i malinami.

Tyle smaków w jednej porcji pysznej babeczki. Muffiny letnie z rabarbarem polecają się.

Muffiny rabarbarowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+