Składniki
Babeczki:
- 1 opakowanie Babeczki smak czekoladowy Delecta
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
Krem:
- 150 g serka kremowego
- 125 g masła, w temperaturze pokojowej
- 100 g cukru pudru
- pomarańczowy barwnik spożywczy
- 12 czekoladowych markiz
- 24 cukrowe oczka
Przygotowanie
KROK 1: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C bez termoobiegu. Wyłóż papierowe foremki do blachy do muffinek.
KROK 2: Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajka, mleko i olej. Dokładnie wymieszaj łyżką przez ok. 1 minutę. Dodaj krople czekolady i jeszcze raz wymieszaj. Ciast rozłóż równo do 12 foremek po ok. 2 łyżki ciasta. Posyp kroplami czekolady. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17-18 minut.
KROK 3: Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj serek kremowy, ciągle ucierając. Na końcu dodaj barwnik i zmiksuj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki.
KROK 4: Markizy przekrój na pół. Na każdej babeczce umieść dwie połówki ciasteczka na kształt skrzydeł nietoperza oraz po dwa oczka.