Marchewkowe muffinki z figami

  • 0,0
  • Łatwy
  • 1h 30min
  • 12 porcji
  • 0
Marchewkowe muffinki z figami

Marchewkowe muffinki z figami

  • 0,0
  • Łatwy
  • 1h 30min
  • 12 porcji
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Ciasto:

Dekoracja:

Jak przygotować marchewkowe muffinki z figami?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Znacie ten schemat? Niewinna dyskusja, argumenty, jedno niebezpieczne zdanie i kłótnia gotowa. Na zgodę w takiej sytuacji warto mieć słodką niespodziankę.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180⁰C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku ciasta marchewkowego przygtowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, łącząc z jajami, wodą i olejem.
  3. Do masy dodajemy bakalie i skórkę cytrynową.
  4. Mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy łyżką do momentu, gdy nie będzie widać suchej mąki.
  5. Przygotowujemy formę do muffinek wykładając papilotkami.
  6. Ciasto wykładamy do papilotek, a wierzch posypujemy pestkami dyni.
  7. Całość wstawiamy do piekarnika na około 20 minut, pieczemy do suchego patyczka.

To jak? Gotowi do wyłożenia swoich racji? Jeśli chcecie, skorzystajcie z babeczek marchewkowych Delecta , które świetnie sprawdzą się jako inspiracja dla tego przepisu.

 

 

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Marchewkowe muffinki z figami
Średnia ocena: 0,0
Ilość ocen: 0,0