1h 30min 12 porcji Łatwy
Marchewkowe muffinki z figami

Marchewkowe muffinki z figami

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

Opcjonalnie 1 opakowanie babeczki dyniowe Delecta

Jak przygotować marchewkowe muffinki z figami?

Znacie ten schemat? Niewinna dyskusja, argumenty, jedno niebezpieczne zdanie i kłótnia gotowa. Na zgodę w takiej sytuacji warto mieć słodką niespodziankę.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180⁰C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku babeczek przygtoowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, łącząc z jajami, wodą i olejem.
  3. Do masy dodajemy bakalie i skórkę cytrynową.
  4. Mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy łyżką do momentu, gdy nie będzie widać suchej mąki.
  5. Przygotowujemy formę do muffinek wykładając papilotkami.
  6. Ciasto wykładamy do papilotek, a wierzch posypujemy pestkami dyni.
  7. Całość wstawiamy do piekarnika na około 20 minut, pieczemy do suchego patyczka.

To jak? Gotowi do wyłożenia swoich racji? Jeśli chcecie, skorzystajcie z babeczek marchewkowych Delecta , które świetnie sprawdzą się jako inspiracja dla tego przepisu.

 

 

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...