Jak przygotować marchewkowe gniazdka?
Przygotowanie babeczek jest dziecinnie proste, dlatego możecie stworzyć je wspólnie!
- Przygotowujemy formę do muffinek i kartonowe papilotki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
- Mieszankę do babeczek marchewkowych łączymy z jajami, olejem i wodą. Gotową masę przekładamy do 12 papilotek i wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Ubieczone babeczki studzimy.
- Zawartość opakowania z kremem miksujemy ze schłodzonym mlekiem. Na koniec do kremu dodajemy masło i miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji.
- Gotowy krem wykładamy na wierzch ostudzonych babeczek, formując kształt „gniazda”. Gniazda wypełniamy świątecznymi cukrowymi ozdobami: jajkami i kurczaczkami. Na koniec dekorujemy świątecznymi pikami.
Jak się bawiliście przy przygotowaniu gniazdek? Nawet najwięksi antagoniści warzyw polubią takie marchewkowe cuda.