15min 12 porcji Łatwy 30min
Tort z muffin Brownie

Tort z muffin Brownie

Składniki

Jak przygotować tort z muffin brownie?

Muffinka to czy tort? Dla każdego coś smacznego. Spróbuj przygotować muffinki z pysznym musem karmelowym. To bardzo proste.

  1. Muffiny brownie przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu, miksując zawartość torebki z jajami, mlekiem i olejem.
  2. Do otrzymanej masy wsypujemy 2/3 kropli czekoladowych, całość przekładamy do foremek i posypujemy pozostałymi kropelkami.
  3. Wypiekamy 20 min. w temperaturze 180°C.
  4. Po ostudzeniu przekrój w poprzek, tuż przy papilotce.
  5. Mus karmelowy przygotuj wg instrukcji, mieszając powoli mascarpone z mlekiem i dodając zawartość torebki musu karmelowego Delecta.
  6. Przy pomocy cukierniczej szprycy, przełóż muffinki musem i czekoladowymi słodyczami.
  7. Przygotowane babeczki ułóż na paterze, tworząc stożek i udekoruj owocami oraz pralinami.

 Mała muffina a tyle radości. Przełożona pysznym kremem z musu karmelowego, owocami to nasza propozycja na mistrzowskie desery z linią produktów La Chocolatiere w Twoim domu.

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 53
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: