fbpx
Tort z muffin Brownie - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tort z muffin Brownie
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 15

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie Muffin brownie Delecta
  • 1 opakowanie Musu karmelowego z czekoladą Delecta
  • 125 ml mleka
  • 100 ml oleju
  • 2 jaja
  • 250 g mascarpone
  • 125 ml mleka
  • Świeże owoce i czekoladowe słodycze do dekoracji

Przygotowanie

Muffinka to czy tort? Dla każdego coś smacznego. Spróbuj przygotować muffinki z pysznym musem karmelowym. To bardzo proste.

  1. Muffiny brownie przyrządzamy wg instrukcji na opakowaniu, miksując zawartość torebki z jajami, mlekiem i olejem.
  2. Do otrzymanej masy wsypujemy 2/3 kropli czekoladowych, całość przekładamy do foremek i posypujemy pozostałymi kropelkami.
  3. Wypiekamy 20 min. w temperaturze 180 stopni C.
  4. Po ostudzeniu przekrój w poprzek, tuż przy papilotce.
  5. Mus karmelowy przygotuj wg instrukcji, mieszając powoli mascarpone z mlekiem i dodając zawartość torebki musu karmelowego Delecta.
  6. Przy pomocy cukierniczej szprycy, przełóż muffinki musem i czekoladowymi słodyczami.
  7. Przygotowane babeczki ułóż na paterze, tworząc stożek i udekoruj owocami oraz pralinami.

 Mała muffina a tyle radości. Przełożona pysznym kremem z musu karmelowego, owocami to nasza propozycja na mistrzowskie desery z linią produktów La Chocolatiere w Twoim domu.

Tort z muffin Brownie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+