fbpx
Babeczki pandy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki pandy
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 240

Składniki

Ciasto:Krem:
  • 125 g serka mascarpone
  • 250 ml śmietanki 36%
Lukier:
  • 90 g białka
  • 445 g cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
Dekoracja:

Przygotowanie

Jak wszyscy wiemy, pandy to słodkie zwierzęta. Tym razem nie jest inaczej – sama słodycz!

  1. Przygotowujemy formę do babeczek oraz kolorowe papierowe foremki na babeczki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. W misce mieszamy na gładką masę: jaja, mleko, kakao, olej oraz zawartość torebki z mieszanką do babeczek.
  3. Gotową masę przekładamy do foremek i wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  4. Składniki na krem miksujemy aż do uzyskania konsystencji masy. 
  5. Lukier królewski przygotowujemy, miksując cukier puder z sokiem z cytryny i białkiem. Szczegółowy przepis na lukier znajdziesz tu.
  6. Na spodeczku wysypujemy biały cukier. Lukrem polewamy wierzch schłodzonych babeczek, a następnie każdą z nich zanurzamy w cukrze tak, aby babeczka zyskała „futerko”.
  7. Z czekoladowych draży na wierzchu babeczki robimy nos, uszy i podstawę oczu pandy, a inne czekoladowe posypki lub wiórki czekoladowe wykorzystujemy do stworzenia pozostałej części pyszczka.
  8. Na białym konfetti rysujemy czarne kropki i umieszczamy je na drażach czekoladowych imitujących oczy.
  9. Na koniec babeczki ozdabiamy pikiem.

Czy ktoś się oprze?  

Babeczki pandy - Delektujemy.pl

Babeczki pandy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+