Babeczki pandy

4 h 12 porcjiŚredni

Składniki

Ciasto:

Krem:

Lukier:

  • 90 g białka
  • 445 g cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny

Dekoracja:

Pobierz piki

Jak przygotować babeczki pandy?

Jak wszyscy wiemy, pandy to słodkie zwierzęta. Tym razem nie jest inaczej – sama słodycz!

  1. Przygotowujemy formę do babeczek oraz kolorowe papierowe foremki na babeczki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. W misce mieszamy na gładką masę: jaja, mleko, olej oraz zawartość torebki z mieszanką do babeczek.
  3. Gotową masę przekładamy do foremek i wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  4. Zawartość torebki z kremem miksujemy z 350 ml mleka. Gotowy krem nakładamy szprycą lub łyżką na wystudzone babeczki, a następnie wstawiamy je do lodówki na 3 godziny.
  5. Lukier królewski przygotowujemy miksując cukier puder z sokiem z cytryny i białkiem. Szczegółowy przepis na lukier znajdziesz tu.
  6. Na spodeczku wysypujemy biały cukier. Lukrem polewamy wierzch schłodzonych babeczek, a następnie każdą z nich zanurzamy w cukrze tak, aby babeczka zyskała „futerko”.
  7. Z czekoladowych draży na wierzchu babeczki robimy nos, uszy i podstawę oczu pandy, a inne czekoladowe posypki lub wiórki czekoladowe wykorzystujemy do stworzenia pozostałej części pyszczka.
  8. Na białym konfetti rysujemy czarne kropki i umieszczamy je na drażach czekoladowych imitujących oczy.
  9. Na koniec babeczki ozdabiamy pikiem.

Czy ktoś się oprze?

 

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...