1h 16 porcji Łatwy
Brownie z białą masą kokosową i malinami

Brownie z białą masą kokosową i malinami

Składniki

Ciasto:

Masa czekoladowa:

  • 1 jajo
  • 75 g margaryny

Nadzienie:

Dekoracje:

  • kilkanaście dodatkowych malin

Jak przygotować brownie z białą masą?

Maliny to dobry dodatek do brownie – swoim kwaskowatym smakiem przełamują słodycz czekolady.

  1. Ciasto przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Margarynę do masy czekoladowej rozpuszczamy i pozostawiamy do wystudzenia.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  4. W wysokim naczyniu mieszamy jaja z olejem, stopniowo wsypujemy mieszankę do wypieku domowego ciasta i miksujemy około 4 minuty.
  5.  Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia prostokątną blachę i wstawiamy do piekarnika na 20 minut.
  6. Tabliczkę czekolady łamiemy na kawałki, umieszczamy w rondlu, dodajemy śmietanę i rozpuszczamy, a następnie dokładamy wiórki kokosowe, cukier smak kokosowy Delecta i maliny.
  7. Całość mieszamy podgrzewając na małym ogniu do uzyskania gładkiej masy.
  8. Gotową masę rozkładamy na wierzchu upieczonego ciasta i ponownie umieszczamy w piekarniku na 15 minut.
  9. Upieczone brownie dekorujemy na wierzchu świeżymi malinami i dopasowanym do okazji pikiem.

Kokosowo-malinowa masa spodoba się wszystkim łakomczuchom. Najmłodsi na pewno pomogą w dekoracji ciasta, a potem – w pałaszowaniu. 🙂

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: