fbpx
Ciasto Bounty - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto Bounty
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 180

Składniki

Ciasto:

Krem kokosowy:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 200 g pokruszonej białej czekolady
  • 200 g wiórek kokosowych
  • 2 łyżki żelatyny
  • 4 łyżki wody

Przygotowanie

KROK 1: Ciasto czekoladowe: Rozpuść i ostudź margarynę. W naczyniu wymieszaj wodę, z margaryną. Następnie dodaj jajka i wsyp zawartość opakowania. Miksuj całość przez ok. 4 minuty. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (najlepiej o wymiarach 25x35 cm). Piecz w temperaturze 170 - 180 stopni C przez ok. 40 minut. 

KROK 2: Żelatynę namocz w 4 łyżkach wody i pozostaw na kilka minut, aby napęczniała. W rondelku podgrzewaj mleko kokosowe, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Dodaj pokruszoną białą czekoladę i mieszaj do jej rozpuszczenia. Następnie dodaj namoczoną żelatynę i mieszaj, aż się całkowicie rozpuści.

KROK 3: Gdy masa lekko przestygnie, dodaj do niej wiórki kokosowe i wymieszaj. Przekrój ciasto czekoladowe na pół i przełóż kremem czekoladową bazę. Wstaw do lodówki na co najmniej 1-2 godziny.

KROK 4: Podgrzej polewę czekoladową Delecta - umieść saszetkę w wysokim naczyniu z gorącą wodą na ok. 5 minut lub podgrzej na najniższej mocy w kuchence mikrofalowej przez minutę. 

KROK 5: Rozprowadź polewę czekoladową na wierzchu ciasta. Wstaw ponownie do lodówki na co najmniej 30 minut, aby polewa stężała.

Ciasto Bounty

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+