Babeczki cookie brownie z bitą śmietaną i malinami
Trudność:
3 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
20 min.
Składniki
do ciasta- 1 opakowanie Ciasta brownie Delecta
- 3 jajka
- 150 ml oleju
- 1 jajko
- 75 g margaryny
- 250 g śmietanki 30%
- 1 łyżeczka cukru pudru
- 125 g malin
Przygotowanie
A gdyby tak z ciasta brownie przygotować małe porcje w formie babeczek? Oj będzie się działo. Spróbuj!
- Przygotowujemy ciasto Brownie i masę czekoladową według sposobu przygotowania podanym na opakowaniu.
- Zamiast w blaszce Brownie pieczemy w aluminiowych papilotkach lub kokilkach.
- Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem łyżeczki cukru pudru, wyciskamy szprycą na przestudzone babeczki.
- Na wierzchu układamy maliny.
Zwykła babeczka stanie się babeczką brownie. Dodatek owoców będzie smacznym wykończeniem.