Pierniczki z dżemem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 25
Czas przygotowania: 80 min.

Składniki

  • 1 opakowanie pierniczków Delecta
  • 1 jajko
  • 75 g masła
  • 2-3 łyżki mąki do podsypywania
  • 200 g dżemu wiśniowego
  • cukier puder do oprószenia

Przygotowanie

KROK 1: Zawartość torebki z ciastem na pierniczki przesyp do miski. Dodaj jako i masło, zagnieć na gładkie ciasto. Przełóż do woreczka lub owiń folią i włóż na 30 minut do zamrażarki. 

KROK 2: Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm, z pomocą foremek wycinaj ciasteczka, pamiętając, aby każdego kształtu była parzysta ilość.  

KROK 3: Na połowę ciasteczek wyłóż dżem w taki sposób, by po bokach zostawić trochę miejsca bez nadzienia, następnie przykryj drugim ciastkiem i lekko dociskając, sklej brzegi. Tak przygotowane pierniczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piecz przez 20 minut w 180.  

KROK 4: Wystudzone pierniczki posyp cukrem pudrem. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy