Ciasto czekoladowe w kształcie serca
Składniki
- 1 opakowanie mieszanki na ciasto czekoladowe Delecta (duża blacha)
- 4 jaja
- 100 ml wody
- 200 g margaryny
Przygotowanie
KROK 1: Rozpuść i ostudź margarynę. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj około 4 minuty.
KROK 2: Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170-180 stopni C około 40-45 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
KROK 3: Po upieczeniu i całkowitym ostudzeniu ciasta użyj foremki w kształcie serca, aby wyciąć kształty z ciasta. Jeśli nie masz foremki, możesz zrobić szablon z kartonu i użyć ostrego noża, aby wyciąć serca zgodnie z zarysem.
KROK 4: Serca z ciasta czekoladowego możesz dodatkowo udekorować według własnego pomysłu – polewą czekoladową, cukrem pudrem, kremem lub świeżymi owocami i posypką Pastelowe marzenie.