Muffinki czekoladowe z kremem i żurawiną - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Babeczki

Krem:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość opakowania z ciastem, dodaj dwa jajka, 100 ml mleka oraz 100 ml oleju. Wymieszaj składniki ze sobą  - możesz to zrobić za pomocą łyżki lub miksera. Rozdziel ciasto do foremek na babeczki, wypełniając je do 3/4 wysokości.

KROK 2: Piecz babeczki przez 17-18 minut. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozwól im ostygnąć.

KROK 3: Przygotuj krem z mascarpone. W misce ubij serek mascarpone z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym, aż uzyskasz gładką i puszystą konsystencję.

KROK 4: Gdy babeczki ostygną, nałóż na nie krem z mascarpone. Możesz użyć rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy, aby uzyskać efektowny wygląd.

KROK 5: Posyp każdą babeczkę suszoną żurawiną, dodając kwaskowaty akcent do słodkiego deseru.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy