fbpx
Babeczki marchewkowe z nadzieniem budyniowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki marchewkowe z nadzieniem budyniowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Nadzienie:Dekoracja:

Przygotowanie

Babeczki marchewkowe można wcinać całą jesień (i nie tylko!), ale czasem warto pokusić się o ich małą modyfikację. Wystarczy trochę fantazji i pomysł na nadzienie!

  1. Przygotowujemy formę do muffinek i papilotki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Do mieszanki do wypieku ciasta marchewkowego dodajemy jaja, olej, wodę, a następnie wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy.
  3. Masę przekładamy do 12 papilotek i wstawiamy do piekarnika na 20—25 minut. Gotowe babeczki wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia.
  4. Zawartość torebki z kremem karpatka mieszamy w 200 ml mleka, a pozostałe mleko gotujemy.
  5. Do gotującego się mleka wlewamy rozprowadzony proszek i całość chwilę gotujemy, energicznie rozcierając ewentualne grudki.
  6. Krem szczelnie przykrywamy folią spożywczą, aby uniknąć kożucha. Studzimy.
  7. Miksujemy na średnich obrotach krem z miękkim masłem. Po chwili dodajemy likier Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
  8. W wystudzonych babeczkach, za pomocą patyczka, robimy otwór, który pogłębiamy łyżeczką.
  9. Za pomocą szprycy cukierniczej nadziewamy babeczki kremem. Otwór zakrywamy gwiazdką z kremu.
  10. Gotowe babeczki dekorujemy migdałami, a do każdej z nich wbijamy ulubiony pik!

Mała modyfikacja, a zmienia wszystko. Budyń i babeczki marchewkowe… co za połączenie!

Babeczki marchewkowe z nadzieniem budyniowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+