fbpx
Muffinki czekoladowe z kremem i żurawiną - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Muffinki czekoladowe z kremem i żurawiną
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Babeczki

Krem:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość opakowania z ciastem, dodaj dwa jajka, 100 ml mleka oraz 100 ml oleju. Wymieszaj składniki ze sobą  - możesz to zrobić za pomocą łyżki lub miksera. Rozdziel ciasto do foremek na babeczki, wypełniając je do 3/4 wysokości.

KROK 2: Piecz babeczki przez 17-18 minut. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozwól im ostygnąć.

KROK 3: Przygotuj krem z mascarpone. W misce ubij serek mascarpone z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym, aż uzyskasz gładką i puszystą konsystencję.

KROK 4: Gdy babeczki ostygną, nałóż na nie krem z mascarpone. Możesz użyć rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdy, aby uzyskać efektowny wygląd.

KROK 5: Posyp każdą babeczkę suszoną żurawiną, dodając kwaskowaty akcent do słodkiego deseru.

Muffinki czekoladowe z kremem i żurawiną

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+