fbpx
Muffinki renifery - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Muffinki renifery
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

1 opakowanie mieszanki na <a rel="nofollow" href="https://allegro.pl/uzytkownik/sklep_bakalland?string=babeczki%20czekoladowe">babeczki czekoladowe Delecta</a>

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość opakowania z ciastem, dodaj dwa jajka, 100 ml mleka oraz 100 ml oleju. Wymieszaj składniki ze sobą  - możesz to zrobić za pomocą łyżki lub miksera. Rozdziel ciasto do foremek na babeczki, wypełniając je do 3/4 wysokości.

KROK 2: Piecz babeczki przez 17-18 minut. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozwól im ostygnąć.

KROK 3: Przygotuj polewę czekoladową - zanurz opakowanie w gorącej, ale nie wrzącej wodzie na 5 minut. Gdy babeczki ostygną, polej je równomiernie polewą czekoladową.

KROK 4: Zanim polewa stężeje, umieść na każdej babeczce dwa precelki jako rogi renifera, czerwone mini piegi Dekorada jako nos oraz małe kawałki białej czekolady lub gotowe oczka cukiernicze jako oczy.

KROK 5: Pozwól polewie całkowicie stężeć przed podaniem. Babeczki najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu, aby polewa pozostała twarda.

Muffinki renifery

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+