fbpx
Muffinki renifery - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Muffinki renifery
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

1 opakowanie mieszanki na <a rel="nofollow" href="https://allegro.pl/uzytkownik/SmA_Bakalland?string=babeczki%20czekoladowe">babeczki czekoladowe Delecta</a>

Przygotowanie

KROK 1: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Do wysokiego naczynia wsyp zawartość opakowania z ciastem, dodaj dwa jajka, 100 ml mleka oraz 100 ml oleju. Wymieszaj składniki ze sobą  - możesz to zrobić za pomocą łyżki lub miksera. Rozdziel ciasto do foremek na babeczki, wypełniając je do 3/4 wysokości.

KROK 2: Piecz babeczki przez 17-18 minut. Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozwól im ostygnąć.

KROK 3: Przygotuj polewę czekoladową - zanurz opakowanie w gorącej, ale nie wrzącej wodzie na 5 minut. Gdy babeczki ostygną, polej je równomiernie polewą czekoladową.

KROK 4: Zanim polewa stężeje, umieść na każdej babeczce dwa precelki jako rogi renifera, czerwone mini piegi Dekorada jako nos oraz małe kawałki białej czekolady lub gotowe oczka cukiernicze jako oczy.

KROK 5: Pozwól polewie całkowicie stężeć przed podaniem. Babeczki najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu, aby polewa pozostała twarda.

Muffinki renifery

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+