Babeczki nietoperze - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Babeczki:

Krem:

  • 150 g serka kremowego
  • 125 g masła, w temperaturze pokojowej
  • 100 g cukru pudru
  • pomarańczowy barwnik spożywczy
  • 12 czekoladowych markiz
  • 24 cukrowe oczka

Przygotowanie

KROK 1: Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni C bez termoobiegu. Wyłóż papierowe foremki do blachy do muffinek.

KROK 2: Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem, dodaj jajka, mleko i olej. Dokładnie wymieszaj łyżką przez ok. 1 minutę. Dodaj krople czekolady i jeszcze raz wymieszaj. Ciast rozłóż równo do 12 foremek po ok. 2 łyżki ciasta. Posyp kroplami czekolady. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 17-18 minut.

KROK 3: Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj serek kremowy, ciągle ucierając. Na końcu dodaj barwnik i zmiksuj. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki.

KROK 4: Markizy przekrój na pół. Na każdej babeczce umieść dwie połówki ciasteczka na kształt skrzydeł nietoperza oraz po dwa oczka.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy