fbpx
Babeczki marchewkowe w lukrze królewskim z bakaliami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki marchewkowe w lukrze królewskim z bakaliami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 40

Składniki

Ciasto:Lukier:
  • 1 białko jaja
  • 150 g cukru
Dekoracja:

Przygotowanie

Słodkości nigdy za wiele. Jeśli ktoś stwierdzi, że marchewki są dla niego zbyt wytrawne, możemy zaszaleć i pokryć je słodkim lukrem!

  1. Przygotowujemy formę do muffinek i papilotki. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Do mieszanki do wypieku ciasta marchewkowego dodajemy jaja, olej, wodę, a następnie wszystko mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy.
  3. Masę przekładamy do 12 papilotek i wstawiamy do piekarnika na 20—25 minut. Gotowe babeczki wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia.
  4. Bakalie siekamy na drobniejsze kawałki.
  5. Białko z przesianym cukrem pudrem miksujemy na wolnych obrotach. Po około 10 minutach ucierania powinniśmy otrzymać lukier królewski.
  6. Wystudzone babeczki oblewamy lukrem i obsypujemy posiekanym bakaliami.

Taki deser sprawi, że poczujecie się jak na dworze królewskim! I to bez wychodzenia z domu :)

Babeczki marchewkowe w lukrze królewskim z bakaliami - Delektujemy.pl

Babeczki marchewkowe w lukrze królewskim z bakaliami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+