fbpx
Babeczki Elmo - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki Elmo
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 9
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:Krem:Dekoracja:

Przygotowanie

Lubicie "Ulicę Sezamkową"? Dzieciaki wprost uwielbiają! Takie babeczki z pewnością przypadną im do gustu.

  1. Blachę do pieczenia babeczek wykładamy papilotkami, piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mąkę, mleko, jaja, cukier, proszek do pieczenia i aromat mieszamy na gładką masę.
  3. Ciasto przekładamy do muffinkowych foremek do 3/4 wysokości.
  4. Pieczemy przez 25 minut, po czym studzimy na kratce.
  5. Budyń przygotowujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Po ostudzeniu miksujemy z masłem.
  6. Babeczki smarujemy kremem zabarwionym czerwonym barwnikiem spożywczym.
  7. Oczy Elmo robimy z lukru i suszonych jagód, nos z moreli, a do zrobienia „futerka“ używamy wiórków kokosowych zabarwionych czerwonym barwnikiem spożywczym.
  8. Ozdabiamy pikiem.

Dzieci będą zachwycone na widok takich smakołyków.

Babeczki Elmo

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+