Babeczki Elmo

  • 0,0
  • Łatwy
  • 1h 30min
  • 9 porcji
  • 0
Babeczki Elmo
Babeczki Elmo

Babeczki Elmo

  • 0,0
  • Łatwy
  • 1h 30min
  • 9 porcji
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Ciasto:

Krem:

Dekoracja:

Jak przygotować babeczki Elmo?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Lubicie „Ulicę Sezamkową”? Dzieciaki wprost uwielbiają! Takie babeczki z pewnością przypadną im do gustu.

  1. Blachę do pieczenia babeczek wykładamy papilotkami, piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Mąkę, mleko, jaja, cukier, proszek do pieczenia i aromat mieszamy na gładką masę.
  3. Ciasto przekładamy do muffinkowych foremek do 3/4 wysokości.
  4. Pieczemy przez 25 minut, po czym studzimy na kratce.
  5. Budyń przygotowujemy według instrukcji podanej na opakowaniu. Po ostudzeniu miksujemy z masłem.
  6. Babeczki smarujemy kremem zabarwionym czerwonym barwnikiem spożywczym.
  7. Oczy Elmo robimy z lukru i suszonych jagód, nos z moreli, a do zrobienia „futerka“ używamy wiórków kokosowych zabarwionych czerwonym barwnikiem spożywczym.
  8. Ozdabiamy pikiem.

Dzieci będą zachowycone na widok takich smakolyków.

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Babeczki Elmo
Średnia ocena: 0,0
Ilość ocen: 0