Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe - Delektujemy.pl

Składniki

  • 1 kg świeżych śliwek węgierek
  • 300 g cukru cynamonowego Delecta
Przygotowanie Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe - Delektujemy.pl

KROK 1

Przygotowujemy składniki: 1 kg świeżych śliwek węgierek, 300 g cukru cynamonowego Delecta, duży garnek, drewnianą łyżkę oraz słoiki do przechowywania powideł.

Przygotowanie Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe - Delektujemy.pl

KROK 2

Śliwki dokładnie myjemy, drylujemy, kroimy w kawałki i wkładamy do garnka, podgrzewając na małym ogniu pod przykryciem.

Przygotowanie Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe - Delektujemy.pl

KROK 3

Po 2 godzinach odkrywamy garnek i smażymy śliwki, mieszając drewnianą łyżką aż odparuje sok. Dodajemy wtedy cukier cynamonowy i mieszamy do rozpuszczenia.

Przygotowanie Krok po kroku: Powidła śliwkowo-cynamonowe - Delektujemy.pl

KROK 4

Gotowe powidła przekładamy do słoików.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy