fbpx
Dżem z gruszek - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Dżem z gruszek
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 2x0,5l
czas przygotowania: 20

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Gruszki umyj, obierz ze skórek.  Pokrój owoce na mniejsze części.

KROK 2: Przełóż je do garnka i wymieszaj z dżemixem uniwersalnym. Zagotuj, ciągle mieszając. Dodaj 500 g cukru i zagotuj ponownie. Od momentu zagotowania trzymaj na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty.

KROK 3: Garnek zdejmij z ognia. Mieszaj masę do zniknięcia piany. Gorącym dżemem napełnij czyste, wyparzone słoiki i natychmiast zamknij. Słoiki postaw na kilka minut do góry dnem.

Dżem z gruszek

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+