Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem

  • 5,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 12 porcji
  • 1
Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem

Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem

  • 5,0
  • Łatwy
  • 30min
  • 12 porcji
  • 1

Składniki

Kliknij w wybrany produkt z listy,
aby go zaznaczyć

Na konfiturę:

Przygotowanie

Kliknij w wybrany punkt, aby go zaznaczyć

Cynamon dodajemy zazwyczaj do jabłek – w zespole z truskawkami i rabarbarem również podbije serca wszystkich domowych smakoszy.

  1. Obieramy rabarbar i kroimy go na kawałki (około 1 cm).
  2. W garnku z grubym dnem dusimy rabarbar z dodatkiem cynamonu przez około 15 minut, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
  3. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek, kroimy w ćwiartki i mieszamy z rabarbarem.
  4. Do owoców dodajemy cukier żelujący i podgrzewamy całość ciągle mieszając, aż masa się zagotuje.
  5. Owoce gotujemy przez około 3 minuty, a następnie konfiturą napełniamy wyparzone słoiki.

Ta konfitura jest pełna smaków lata – świetnie nadaje się na prezent lub jako poprawiacz humoru w długie, jesienne wieczory.

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 77