fbpx
Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 30

Składniki

Na konfiturę:

Przygotowanie

Cynamon dodajemy zazwyczaj do jabłek - w zespole z truskawkami i rabarbarem również podbije serca wszystkich domowych smakoszy.

  1. Obieramy rabarbar i kroimy go na kawałki (około 1 cm).
  2. W garnku z grubym dnem dusimy rabarbar z dodatkiem cynamonu przez około 15 minut, a następnie odstawiamy do wystudzenia.
  3. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek, kroimy w ćwiartki i mieszamy z rabarbarem.
  4. Do owoców dodajemy cukier żelujący i podgrzewamy całość ciągle mieszając, aż masa się zagotuje.
  5. Owoce gotujemy przez około 3 minuty, a następnie konfiturą napełniamy wyparzone słoiki.

Ta konfitura jest pełna smaków lata - świetnie nadaje się na prezent lub jako poprawiacz humoru w długie, jesienne wieczory.

Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem - Delektujemy.pl

Konfitura truskawkowo-rabarbarowa z cynamonem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+