Najłatwiejsze ciasto z rabarbarem - Delektujemy.pl
Trudność: 2 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto kruche:

Kruszonka:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g zimnego masła
  • 50 g cukru

Nadzienie:

Przygotowanie

KROK 1: Do głębokiej miski wsyp zawartość torebki, dodaj jajko oraz masło pokrojone w kostkę. Miksuj na najwyższych obrotach przez 1-2 min, następnie energicznie zagnieć do połączenia się składników.

KROK 2: Ciasto uformuj w kulę, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 minut do schłodzenia.

KROK 3: Rabarbar oczyść i pokrój na 3 cm kawałki. Składniki kruszonki połącz, rozcierając je między palcami.

KROK 4: Formę o wymiarach 25 x 35 cm. wyłóż papierem do pieczenia. Schłodzone kruche ciasto pokrój na plastry i wylep nimi dno formy. Rozsmaruj dżem truskawkowy i rozłóż kawałki rabarbaru. Wszystko posyp kruszonką. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i piecz przez 30 minut. Ostudź i posyp cukrem pudrem.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy