Najłatwiejszy chleb na świecie - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

  1. W misce przygotowujemy 500 g mąki pszennej.
  2. Dodajemy sól i cukier. Całość mieszamy.
  3. Drożdże instant rozpuszczamy w 400 ml ciepłej wody.
  4. Gdy drożdże są już dobrze rozpuszczone całość wlewamy do suchych składników. Mieszamy łyżką do połączenia.
  5. Wstawiamy do piekarnika na 50ºC na 30 minut.
  6. Po tym czasie masę mieszamy łyżką ponownie i przekładamy do blaszki keksowej.
  7. Wstawiamy do piekarnika ustawionego na 200ºC na 60 minut.
  8. Po wystudzeniu delektujemy się pysznym chlebem.

Ziarna słonecznika, pestki dyni a może siemię lniane? Wybierz ulubione i za każdym razem możesz mieć własną wersję pysznego chleba.  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy