fbpx
Najłatwiejszy chleb na świecie - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Najłatwiejszy chleb na świecie
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 90

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

  1. W misce przygotowujemy 500 g mąki pszennej.
  2. Dodajemy sól i cukier. Całość mieszamy.
  3. Drożdże instant rozpuszczamy w 400 ml ciepłej wody.
  4. Gdy drożdże są już dobrze rozpuszczone całość wlewamy do suchych składników. Mieszamy łyżką do połączenia.
  5. Wstawiamy do piekarnika na 50ºC na 30 minut.
  6. Po tym czasie masę mieszamy łyżką ponownie i przekładamy do blaszki keksowej.
  7. Wstawiamy do piekarnika ustawionego na 200ºC na 60 minut.
  8. Po wystudzeniu delektujemy się pysznym chlebem.

Ziarna słonecznika, pestki dyni a może siemię lniane? Wybierz ulubione i za każdym razem możesz mieć własną wersję pysznego chleba.  

Najłatwiejszy chleb na świecie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+