Pierniczkowe serduszka z powidłami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 30
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Nie ma świąt bez pierniczków! To święta tradycja, ale można ją modyfikować na różne sposoby. Pierniczki z powidłami w kształcie serduszek, mogą być miłym świątecznym upominkiem!

  1. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku pierniczków mieszamy z mąką, masłem i jajem. Zagniatamy ciasto i schładzamy w lodówce (ok. 20 minut).
  3. Rozwałkowujemy ciasto i foremką wycinamy serduszka czy inne kształty, które mamy w domu.
  4. Na połowie serduszek układamy patyczki, na środek nakładamy powidła i sklejamy drugim serduszkiem. Widelcem możemy stworzyć „koronkowe” brzegi.
  5. Pieczemy pierniczki ok. 15 minut.
  6. Dekorujemy gotowe pierniczki wstążką, kolorowym sznurkiem lub pikiem.

Takie pierniczkowe serduszko na pewno ogrzeje każdego zmarzlucha. Przynajmniej emocjonalnie!

Pierniczkowe serduszka z powidłami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy