Czekoladowy tort naleśnikowy
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
60 min.
Składniki
Ciasto:- 340 g mąki pszennej
- 4 jaja
- 500 ml mleka
- 150 ml wody gazowanej
- szczypta soli
- 5 łyżek oleju
- 1 puszka masy krówkowej Bakalland
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady 70%
- 2 łyżki kakao
- 100 ml mleka
- 1 opakowanie orzechów laskowych Bakalland
- 1 opakowanie orzechów włoskich Bakalland
- 1 opakowanie polewy smak ciemnej czekolady Delecta
Przygotowanie
Dzieciaki kochają czekoladę i naleśniki. Z okazji Dnia Dziecka można trochę poszaleć i połączyć te dwie miłości w całkiem nowy deser!
- Składniki na naleśniki blendujemy na gładką masę.
- Smażymy placki na patelni, która nie wymaga podlewania olejem.
- Podgrzewamy w rondlu masę krówkową, mleko, kakao i połamaną czekoladę.
- W trakcie podgrzewania mieszamy rózgą do połączenia składników.
- Przekładamy naleśniki gotową masą i układamy jeden na drugim.
- Gotową konstrukcję polewamy polewą o smaku czekoladowym i sypiemy podprażonymi orzechami.
- Wbijamy pik na Dzień Dziecka.
Gotowe? Takim pokładom dobroci dorośli też nie dadzą rady się oprzeć! :)