Rolada marchewkowa z kremem peanut butter - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 15
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Do kremu:
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • 2-3 łyżki masła orzechowego

Przygotowanie

Delikatna rolada marchewkowa smakuje świetnie w połączeniu z wyrazistym kremem ajerkoniakowym. Pycha!

  1. Ciasto przyrządzamy według przepisu z opakowania ciasta marchewkowego.
  2. Do głębokiej miski wbijamy jaja, dodajemy wodę i olej, wsypujemy zawartość torebki, po czym miksujemy na najwyższych obrotach przez 4-5 min.
  3. Gotową masę przekładamy na płaską blachę z wyposażenia piekarnika i pieczemy przez 30-35 minut tak, aby ciasto za bardzo nie wyschło.
  4. Po wystudzeniu nasączamy je sokiem pomarańczowym.
  5. Ubijamy serek mascarpone z masłem orzechowym do osiągnięcia konsystencji kremu. 
  6. ⅔ przygotowanego kremu przeznaczamy na posmarowanie ciasta, które zwijamy jak roladę.
  7. Pozostałą częścią wykańczamy ciasto, ozdabiając na górze i wieńczymy ulubionym pikiem.

Efektowna rolada zachwyci gości, ale także świetnie pasować będzie do leniwej, niedzielnej kawy.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy