Babeczki z powidłami i waniliowym kremem budyniowym - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 50 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:Dekoracja:

Przygotowanie

To małe rzeczy sprawiają, że życie nabiera smaku! Mówiąc małe rzeczy, mamy na myśli też te babeczki.

  1. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190 stopni C  (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, wyrabiając mieszankę z margaryną i jajem.
  3. Foremki na tarteletki smarujemy margaryną i prószymy mąką, wykładamy ciastem.
  4. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut, aż ciasto się zarumieni.
  5. Po upieczeniu wyciągamy do ostudzenia.
  6. Na ostudzone spody wykładamy po łyżce powideł śliwkowo-cynamonowych.
  7. Przygotowujemy krem budyniowy, miksując zimny budyń z masłem. Gotowy krem nakładamy na powidła.
  8. Ozdabiamy suszoną żurawiną, suszonym mango, miętą i świeżą figą.
  9. Na koniec w każdą babeczkę wbijamy pik.

Kilka gryzów, a tyle szczęścia.

Babeczki z powidłami i waniliowym kremem budyniowym - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy