Pasjanse - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Proste ciasteczka pochodzące z przepisu krakowskiego cukiernika. Musicie spróbować!

  1. Cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie.
  2. Ubijamy białka i w połowie wlewamy na dwa razy ciepły syrop, cały czas ubijając.
  3. Na koniec dodajemy przesianą mąkę na dwa razy (najpierw połowę mąki i dokładnie mieszamy, potem drugą połowę i ponownie dokładnie mieszamy).
  4. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy beziki w kształcie literki M.
  5. Odstawiamy do wyschnięcia na kilka godzin.
  6. Po tym czasie pieczemy w temperaturze 200ºC (bez termoobiegu) przez około 10 minut, aż beziki się lekko zrumienią.

Polecamy wypróbować inne kształty - na pewno pomogą nam w ich tworzeniu najmłodsi domownicy. :)

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy