fbpx
Pasjanse - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Pasjanse
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 45

Składniki

Ciasto:

Przygotowanie

Proste ciasteczka pochodzące z przepisu krakowskiego cukiernika. Musicie spróbować!

  1. Cukier rozpuszczamy w ciepłej wodzie.
  2. Ubijamy białka i w połowie wlewamy na dwa razy ciepły syrop, cały czas ubijając.
  3. Na koniec dodajemy przesianą mąkę na dwa razy (najpierw połowę mąki i dokładnie mieszamy, potem drugą połowę i ponownie dokładnie mieszamy).
  4. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy beziki w kształcie literki M.
  5. Odstawiamy do wyschnięcia na kilka godzin.
  6. Po tym czasie pieczemy w temperaturze 200ºC (bez termoobiegu) przez około 10 minut, aż beziki się lekko zrumienią.

Polecamy wypróbować inne kształty - na pewno pomogą nam w ich tworzeniu najmłodsi domownicy. :)

Pasjanse

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+