Domowe lody na patyku - Delektujemy.pl

Przygotowanie

Do przygotowania domowych lodów na patyku potrzebujemy:
  • 6 plastikowych tubek po musującym wapnie lub witaminach (albo foremek na lody)
  • szerokich, drewnianych patyków (z apteki)
  • 500 g ulubionych owoców (np. truskawek i malin)
  • 2 łyżek syropu klonowego lub miodu.
Owoce miksujemy z miodem lub syropem klonowym, a następnie masę przelewamy do foremek. Do każdej tubki wsadzamy do samego dna patyk. Foremki wstawiamy do zamrażalnika na 3 godziny. Lody gotowe!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy