Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok 1

Miksujemy na najwyższych obrotach 175 ml zimnego mleka, 250g mocno schłodzonego serka mascarpone oraz 1 opakowanie mixu do mascarpone i cukru z wanilią Delecta.

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok 2

Podgrzewamy kajmak z 20 ml mleka.

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok 3

Nakładamy część kremu waniliowego do słoiczków rękawem cukierniczym.

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok 4

Na krem nakładamy płynny kajmak.

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok 5

Dodajemy banany pokrojone w plasterki.

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok 6

Przykrywamy kremem.

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok 7

Przekładamy kolejną porcją bananów.

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok 8

Dodajemy kakao do dekoracji.

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Krok 9

Gotowe! Słodkie banofee z kajmakiem jest gotowe do zjedzenia. :)