fbpx
Krok po kroku: Banofee z kajmakiem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krok po kroku: Banofee z kajmakiem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

  • 100 ml zimnego mleka
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 1 opakowanie cukru z wanilią Delecta
  • 1 banan
  • pół puszki kajmaku
  • 20 ml mleka
  • 10 g kakao
Przygotowanie Krok po kroku: Banofee z kajmakiem - Delektujemy.pl

KROK 1

Miksujemy na najwyższych obrotach 100 ml zimnego mleka, 250 ml śmietanki 30% oraz 1 opakowanie kremu irish cream i cukru z wanilią Delecta.

Przygotowanie Krok po kroku: Banofee z kajmakiem - Delektujemy.pl

KROK 2

Podgrzewamy kajmak z 20 ml mleka.

Przygotowanie Krok po kroku: Banofee z kajmakiem - Delektujemy.pl

KROK 3

Nakładamy część kremu waniliowego do słoiczków rękawem cukierniczym.

Przygotowanie Krok po kroku: Banofee z kajmakiem - Delektujemy.pl

KROK 4

Na krem nakładamy płynny kajmak.

Przygotowanie Krok po kroku: Banofee z kajmakiem - Delektujemy.pl

KROK 5

Dodajemy banany pokrojone w plasterki.

Przygotowanie Krok po kroku: Banofee z kajmakiem - Delektujemy.pl

KROK 6

Przykrywamy kremem.

Przygotowanie Krok po kroku: Banofee z kajmakiem - Delektujemy.pl

KROK 7

Przekładamy kolejną porcją bananów.

Przygotowanie Krok po kroku: Banofee z kajmakiem - Delektujemy.pl

KROK 8

Dodajemy kakao do dekoracji.

Przygotowanie Krok po kroku: Banofee z kajmakiem - Delektujemy.pl

KROK 9

Gotowe! Słodkie banofee z kajmakiem jest gotowe do zjedzenia. 🙂

Krok po kroku: Banofee z kajmakiem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+