fbpx
Domowe lody na patyku - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Domowe lody na patyku
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

Przygotowanie

Do przygotowania domowych lodów na patyku potrzebujemy:
  • 6 plastikowych tubek po musującym wapnie lub witaminach (albo foremek na lody)
  • szerokich, drewnianych patyków (z apteki)
  • 500 g ulubionych owoców (np. truskawek i malin)
  • 2 łyżek syropu klonowego lub miodu.
Owoce miksujemy z miodem lub syropem klonowym, a następnie masę przelewamy do foremek. Do każdej tubki wsadzamy do samego dna patyk. Foremki wstawiamy do zamrażalnika na 3 godziny. Lody gotowe!

Domowe lody na patyku

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+