Domowe lody na patyku - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Domowe lody na patyku
Udostępnij:

Przygotowanie

Do przygotowania domowych lodów na patyku potrzebujemy:
  • 6 plastikowych tubek po musującym wapnie lub witaminach (albo foremek na lody)
  • szerokich, drewnianych patyków (z apteki)
  • 500 g ulubionych owoców (np. truskawek i malin)
  • 2 łyżek syropu klonowego lub miodu.
Owoce miksujemy z miodem lub syropem klonowym, a następnie masę przelewamy do foremek. Do każdej tubki wsadzamy do samego dna patyk. Foremki wstawiamy do zamrażalnika na 3 godziny. Lody gotowe!

Domowe lody na patyku

Ocena:
1 2 3 4 5

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz

+