Budyń kajmakowy ze smażonym ananasem
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
8
czas przygotowania:
30 min.
Składniki
Nadzienie:- 2 łyżki masła
- 3 łyżki masy krówkowej o smaku tradycyjnym Bakalland
- 1 opakowanie żurawiny suszonej Bakalland
- 1 opakowanie budyniu smaku śmietankowy z białą czekoladą Delecta
- 1 puszka ananasów w zalewie
Przygotowanie
Zupełnie nowe spojrzenie na budyń z kajmakową nutą i dodatkiem ananasa. Wystarczy jeden pucharek i można przepaść. :)
- Budyń przyrządzamy według przepisu z opakowania, dodając do niego 400 ml mleka i rezygnując z cukru.
- Gotowy budyń mieszamy z połową puszki masy krówkowej Bakalland i odstawiamy do wystudzenia.
- Plastry ananasa smażymy na rozgrzanym maśle z dodatkiem suszonej żurawiny.
- W pucharkach umieszczamy warstwowo budyń na zmianę z kawałkami pokrojonego ananasa.
- Podajemy na ciepło lub na zimno udekorowany pikiem.
Taki deser dodaje energii w pochmurne dni! Jesienne wieczory dzięki niemu niestraszne :)