Kopiec kreta z truskawkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Ciasto:

Masa:

Przygotowanie

KROK 1: W misce umieść wszystkie składniki ciasta i zmiksuj, aż powstanie gładka masa. Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piecz w 180 stopniach C przez ok. 40 minut do suchego patyczka. 

KROK 2: Upieczone ciasto odstaw na kratkę do ostudzenia. Nożem zetnij wierzch ciasta, następnie wydrąż środek łyżką, zostawiając ok. 2 cm. brzegu. Wydrążone ciasto odłóż na później.

KROK 3: Śmietankę ubij na sztywno razem z miksami do śmietany, cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym. Dodaj kropelki czekoladowe i wymieszaj szpatułką.

KROK 4: Z truskawek odetnij szypułki i ułóż je na spodzie z ciasta. Następnie przykryj je masą śmietanową, formując ją w kształt kopca. Wierzch posyp pokruszonym ciastem. Kopiec kreta wstaw do lodówki na 2 godziny.

Kopiec kreta z truskawkami - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy