Zbożowe ciasteczka z ziarnami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Mnóstwo ziaren, szybko je przygotujesz i po chwili już chrupiesz :) Najlepsze ciasteczka :)

  1. Rozpuść margarynę i ostudź.
  2. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Nagrzej piekarnik do 180⁰C bez termoobiegu.
  4. Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajo, rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszaj łyżką.
  5. Z ciasta uformuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, ułóż na blaszkę i spłaszcz je (do grubości ok. 0,5 cm), aby ciasteczko miało średnicę ok. 5-6 cm. Uzyskasz 20 ciasteczek.
  6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 min (do uzyskania złocistego koloru ciastek).

Chrupiące ciasteczka zbożowe są super do herbaty, idealne do lunchboxu czy na przekąskę w pracy.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy