
Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
20
Czas przygotowania:
15 min.
Składniki
Składniki:- 1 opakowanie ciasteczek zbożowych z ziarnami Delecta
 - 1 jajo
 - 100 g margaryny
 
Przygotowanie
Mnóstwo ziaren, szybko je przygotujesz i po chwili już chrupiesz :) Najlepsze ciasteczka :)
- Rozpuść margarynę i ostudź.
 - Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
 - Nagrzej piekarnik do 180⁰C bez termoobiegu.
 - Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajo, rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszaj łyżką.
 - Z ciasta uformuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, ułóż na blaszkę i spłaszcz je (do grubości ok. 0,5 cm), aby ciasteczko miało średnicę ok. 5-6 cm. Uzyskasz 20 ciasteczek.
 - Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 min (do uzyskania złocistego koloru ciastek).
 
Chrupiące ciasteczka zbożowe są super do herbaty, idealne do lunchboxu czy na przekąskę w pracy.




