fbpx
Ciastka drożdżowe cynamonowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciastka drożdżowe cynamonowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 15
czas przygotowania: 150

Składniki

Ciasto:Posypka:
  • 30 g cukru
  • 5 g cynamonu

Przygotowanie

Wiecie, jak rozweselić nawet największego smutasa? Bukietem ciastek drożdżowych cynamonowych!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Blachę z wyposażenia wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy około 10 minut.
  4. Odstawiamy przykryte do wyrośnięcia na 2 godziny.
  5. Rozwałkowujemy na cienki placek i posypujemy na całej powierzchni cukrem, wymieszanym z cynamonem.
  6. Zwijamy w roladę i tniemy na kawałki grubości 2 cm tak jak kopytka.
  7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
  9. Smarujemy pozostałym białkiem i pieczemy około 15 minut.
  10. Dekorujemy ulubionymi pikami.

Na widok takiego bukietu od razu maluje się uśmiech od ucha do ucha.

Ciastka drożdżowe cynamonowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+