fbpx
Zbożowe ciasteczka z ziarnami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Zbożowe ciasteczka z ziarnami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 15

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Mnóstwo ziaren, szybko je przygotujesz i po chwili już chrupiesz :) Najlepsze ciasteczka :)

  1. Rozpuść margarynę i ostudź.
  2. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Nagrzej piekarnik do 180⁰C bez termoobiegu.
  4. Do miski wsyp zawartość opakowania, dodaj jajo, rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszaj łyżką.
  5. Z ciasta uformuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, ułóż na blaszkę i spłaszcz je (do grubości ok. 0,5 cm), aby ciasteczko miało średnicę ok. 5-6 cm. Uzyskasz 20 ciasteczek.
  6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15-20 min (do uzyskania złocistego koloru ciastek).

Chrupiące ciasteczka zbożowe są super do herbaty, idealne do lunchboxu czy na przekąskę w pracy.

Zbożowe ciasteczka z ziarnami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+