20min 4 porcje Łatwy
Pudding czekoladowy z granatem i miodem

Pudding czekoladowy z granatem i miodem

Składniki

Jak przygotować pudding czekoladowy z granatem i miodem?

Jego wysokość pudding czekoladowy w koronie z granatu zaprasza na podwieczorek.

  1. Silikonowe foremki w kształcie babeczek smarujemy olejem.
  2. Budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i rozlewamy do foremek.
  3. Foremki umieszczamy w lodówce na około 45 minut.
  4. Granat obieramy i oddzielamy ziarenka, zgodnie z przepisem: Obieramy granat krok po kroku.
  5. Płatki migdałowe przesypujemy na suchą patelnię i prażymy.
  6. Babeczki wyjmujemy z foremek, posypujemy granatem, płatkami migdałowymi i miodem.
  7. Dekorujemy pikiem.

Pyszny deser, w sam raz na pyszne popołudnie.

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 71
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: