Jak przygotować pudding czekoladowy z granatem i miodem?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Jego wysokość pudding czekoladowy w koronie z granatu zaprasza na podwieczorek.
- Silikonowe foremki w kształcie babeczek smarujemy olejem.
- Budyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu i rozlewamy do foremek.
- Foremki umieszczamy w lodówce na około 45 minut.
- Granat obieramy i oddzielamy ziarenka, zgodnie z przepisem: Obieramy granat krok po kroku.
- Płatki migdałowe przesypujemy na suchą patelnię i prażymy.
- Babeczki wyjmujemy z foremek, posypujemy granatem, płatkami migdałowymi i miodem.
- Dekorujemy pikiem.
Pyszny deser, w sam raz na pyszne popołudnie.