fbpx
Kulki kokosowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Kulki kokosowe
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 24
czas przygotowania: 240

Składniki

  • 1 opakowanie cukru kokosowego Delecta
  • 100 g wiórków kokosowych Bakalland
  • 50 g herbatników maślanych
  • 100 ml wody
  • 100 g cukru
  • 120 g mleka w proszku
  • 70 g masła
  • 1 opakowanie migdałów blanszowanych Bakalland

Przygotowanie

KROK 1 - Pół paczki wiórków kokosowych blendujemy blenderem ręcznym na gładką pastę. Herbatniki miksujemy na “piasek”.

KROK 2 - Wlewamy do rondla wodę, dodajemy cukier i cukier kokosowy, podgrzewamy do momentu aż się rozpuści, tworząc słodki syrop.

KROK 3 - Następnie dodajemy mleko w proszku, masło i zblendowane na pastę wiórki kokosowe. Mieszamy rózgą, aż masa będzie jednolita.

KROK 4 - Dodajemy herbatniki, po czym masę pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie schładzamy 4 godziny w lodówce.

KROK 5 - Przy pomocy łyżeczki nabieramy około 20-gramowe porcje masy i formujemy kuleczki, wkładając do środka migdał.

KROK 6 - Gotowe kule obtaczamy w  pozostałych wiórkach kokosowych.

KROK 7 - Na koniec kuleczki kokosowe schładzamy w lodówce.

 

Kulki kokosowe

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+