fbpx
Tosty francuskie - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tosty francuskie
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 20

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W głębokim talerzu lub misce ubij jajka. Dodaj mleko, cukier i ekstrakt waniliowy, mieszaj, aż składniki się połączą.

KROK 2: Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj trochę masła.

KROK 3: Każdą kromkę chałki zanurzaj w mieszance jajecznej, upewniając się, że chleb jest dobrze nasączony z obu stron.

KROK 4: Smaż tosty na patelni po około 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.

KROK 5: Podawaj tosty francuskie na ciepło, polane syropem klonowym, miodem lub posypane cukrem pudrem. Możesz dodać do nich świeże owoce dla dodatkowego smaku i dekoracji. My polecamy zjeść je z malinami. 

Tosty francuskie

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+