fbpx
Tort z białym kremem i choinkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tort z białym kremem i choinkami
Udostępnij:
Trudność: 3 / 3
ilość porcji: 15
czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie biszkoptu Delecta
  • 4 jaja
  • 60 ml wody
  • 1 opakowanie kremu irish cream Delecta
  • 100 ml mleka
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 1 opakowanie czekolady dekoracyjnej białej karmelowej Delecta
  • 4 paluszki słone lub patyczki do szaszłyków
  • Fajne Pisaki XXL Delecta

Przygotowanie

Bez względu na pogodę, w powietrzu czuć aurę świąteczno-zimową. Dlatego grudniowe słodkości dopasowują się do atmosfery i przybierają odpowiednie dekoracje!

  1. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C (bez termoobiegu), a okrągłą tortownicę (ok. 24 cm) smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką.
  2. Miksujemy na najwyższych obrotach mieszankę do domowego wypieku biszkopta z jajami i wodą przez około 5 minut.
  3. Gotową masę przekładamy do tortownicy i pieczemy ok. 40 minut
  4. Krem irish cream miksujemy na najwyższych obrotach ok. 3 minuty z mlekiem i śmietanką.
  5. Biszkopt przecinamy na 2 części. Przekładamy gotowy krem na każdą z części biszkopta.
  6. Torebkę z czekoladą do dekoracji umieszczamy na ok. 10 minut w gorącej wodzie, aż będzie płynna. Wyciągamy i nacinamy lewy, górny róg.
  7. Na papierze do pieczenia rozkładamy słone paluszki. Oblewamy polewą w kształt choinek. Czekamy, aż polewa zastygnie.
  8. Pisaki zanurzamy w całości w gorącej wodzie na 1 min. Kilka razy ugniatamy tubkę do uzyskania jednolitej struktury.
  9. Gotowe choinki ozdabiamy Fajnymi Pisakami xxl i wbijamy je w tort.
  10. Dodajemy ulubiony pik!

Zrobiło się naprawdę świątecznie. Pamiętajcie, aby ozdobić choinki tak, żeby pasowały do innych świątecznych ozdób na stole! :)

Tort z białym kremem i choinkami - Delektujemy.pl

Tort z białym kremem i choinkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+