fbpx
Tort bomba czekoladowa - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tort bomba czekoladowa
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 5
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 60

Składniki

Składniki:
  • 1 opakowanie Ciasta biszkopt Delecta
  • 4 jajka
  • 60 ml wody
  • 3 łyżki kakao
  • 2 opakowania Kremu śmietanowego smak irish cream Delecta
  • 1000 ml śmietanki 30%
  • 1 opakowanie czekolady dekoracyjnej deserowej Delecta
  • 2 łyżki orzechów laskowych Bakalland
  • 200 ml zaparzonej kawy; posłodzonej 2 łyżeczkami cukru

Przygotowanie

Pyszny biszkopt, mocno czekoladowy krem i dużo słodyczy. Teraz tylko zebrać grono przyjaciół i miłe popołudnie gwarantowane. Przygotowanie biszkoptu:

  1. Do wysokiej miski wsypujemy zawartość opakowania z mieszanką do wypieku biszkoptu, dodajemy jajka, wodę i kakao, miksujemy na najwyższych obrotach ok. 4 minuty.
  2. Pieczemy ok. 45 minut w tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, w temperaturze 180 stopni C.
  3. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy poziomo na 4 blaty.
  4. Przed przełożeniem tortu kremem każdy blat nasączamy naparem posłodzonej kawy. Kawowy poncz można też wzbogacić alkoholem.

Przygotowanie kremu:

  1. Zawartość opakowania z kremem miksujemy ze śmietanką. Na koniec dodajemy 2 płaskie łyżki kakao.
  2. Kremem smarujemy pierwszy blat biszkoptu, kładziemy na nim drugi. Czynność tę powtarzamy dla każdego z blatów.
  3. Dekorujemy kremem również tort na zewnątrz – tylko boki. Na górę wylewamy czekoladę dekoracyjną Delecta.
  4. Na wierzchu i bokach tortu układamy dowolne słodycze czekoladowe oraz orzechy laskowe Bakalland.

Czekoladowy biszkopt, czekoladowy krem i czekoladowe ciasteczka, wafelki oraz cukierki to prawdziwa czekoladowa bomba. Dzięki słodyczy nowej linii La Chocolatiere poczujesz się jak w najlepszej kawiarni.

Tort bomba czekoladowa - Delektujemy.pl

Tort bomba czekoladowa

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+