1h 20 porcji Trudny 1h
Tort bomba czekoladowa

Tort bomba czekoladowa

Składniki

Jak przygotować tort bombę czekoladową?

Pyszny biszkopt, mocno czekoladowy krem brownie i dużo słodyczy. Teraz tylko zebrać grono przyjaciół i miłe popołudnie gwarantowane.

Przygotowanie biszkoptu:

  1. Do wysokiej miski wsypujemy zawartość opakowania z mieszanką do wypieku biszkoptu, dodajemy jajka, wodę i kakao, miksujemy na najwyższych obrotach ok. 4 minuty.
  2. Pieczemy ok. 45 minut w tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, w temperaturze 180°C.
  3. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy poziomo na 4 blaty.
  4. Przed przełożeniem tortu kremem każdy blat nasączamy naparem posłodzonej kawy. Kawowy poncz można też wzbogacić alkoholem.

Przygotowanie kremu:

  1. Zawartość opakowania z kremem miksujemy z zimnym mlekiem i śmietanką.
  2. Kremem smarujemy pierwszy blat biszkoptu, kładziemy na nim drugi. Czynność tę powtarzamy dla każdego z blatów.
  3. Dekorujemy kremem również tort na zewnątrz – tylko boki. Na górę wylewamy czekoladę dekoracyjną Delecta.
  4. Na wierzchu i bokach tortu układamy dowolne słodycze czekoladowe oraz orzechy laskowe Bakalland.

Czekoladowy biszkopt, czekoladowy krem z nutą trufli i czekoladowe ciasteczka, wafelki oraz cukierki to prawdziwa czekoladowa bomba. Dzięki słodyczy nowej linii La Chocolatiere poczujesz się jak w najlepszej kawiarni.

Brak ocen. 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: