1h 30min 20 porcji Trudny 30min
Tort makowy z kremem peanut butter

Tort makowy z kremem peanut butter

Składniki

Jak przygotować tort makowy z kremem peanut butter?

Pyszny makowy tort, przełożony kremem peanut butter z nowej linii La Chocolatiere. To jest magia smaków!

  1. Mak przełóż do rondla, zalej mlekiem, zagotuj, zostaw na noc tak, żeby dobrze odcedzić.
  2. Mak zmiel dwukrotnie.
  3. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij.
  4. W misce miksera umieść miękkie masło, żółtka i cukier, miksuj na puszystą masę.
  5. Dodaj surową kaszę, proszek do pieczenia, jabłka i mak, dokładnie wymieszaj.
  6. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, wymieszaj.
  7. Ciasto przełóż do formy o średnicy 25 cm. Piecz godzinę w temp. 180ºC.
  8. Po upieczeniu wystudź, po czym przekrój na 3 blaty.
  9. Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę i mleko.
  10. Wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  11. Bezpośrednio po ubiciu gotowym kremem przełóż każdy z blatów tortu. Udekoruj również wierzch tortu. Gotowy tort możesz posypać ziarenkami maku i orzeszkami ziemnymi.

Makowa królowa z jabłkami i kremem peanut butter z nowej linii La Chocolatiere. Przenieś się w swoje wymarzone miejsce i delektuj się pysznym tortem makowym.

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 66
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: