Tort makowy z kremem peanut butter

  • 0,0
  • Trudny
  • 1h 30min
  • 20 porcji
  • 30min
  • 0
Tort makowy z kremem peanut butter

Tort makowy z kremem peanut butter

  • 0,0
  • Trudny
  • 1h 30min
  • 20 porcji
  • 30min
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Przygotowanie

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Pyszny makowy tort, przełożony kremem peanut butter z nowej linii La Chocolatiere. To jest magia smaków!

  1. Mak przełóż do rondla, zalej mlekiem, zagotuj, zostaw na noc tak, żeby dobrze odcedzić.
  2. Mak zmiel dwukrotnie.
  3. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij.
  4. W misce miksera umieść miękkie masło, żółtka i cukier, miksuj na puszystą masę.
  5. Dodaj surową kaszę, proszek do pieczenia, jabłka i mak, dokładnie wymieszaj.
  6. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, wymieszaj.
  7. Ciasto przełóż do formy o średnicy 25 cm. Piecz godzinę w temp. 180ºC.
  8. Po upieczeniu wystudź, po czym przekrój na 3 blaty.
  9. Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia wlej schłodzoną śmietankę.
  10. Wsyp zawartość torebek z kremem i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  11. Bezpośrednio po ubiciu gotowym kremem przełóż każdy z blatów tortu. Udekoruj również wierzch tortu. Gotowy tort możesz posypać ziarenkami maku i orzeszkami ziemnymi.

Makowa królowa z jabłkami i kremem peanut butter z nowej linii La Chocolatiere. Przenieś się w swoje wymarzone miejsce i delektuj się pysznym tortem makowym.

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 66