fbpx
Tort makowy z kremem peanut butter - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tort makowy z kremem peanut butter
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 5
ilość porcji: 20
czas przygotowania: 90

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

 

  1. Mak przełóż do rondla, zalej mlekiem, zagotuj, zostaw na noc tak, żeby dobrze odcedzić.
  2. Mak zmiel dwukrotnie.
  3. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odciśnij.
  4. W misce miksera umieść miękkie masło, żółtka i cukier, miksuj na puszystą masę.
  5. Dodaj surową kaszę, proszek do pieczenia, jabłka i mak, dokładnie wymieszaj.
  6. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do masy, wymieszaj.
  7. Ciasto przełóż do formy o średnicy 25 cm. Piecz godzinę w temp. 180 stopni C.
  8. Po upieczeniu wystudź, po czym przekrój na 3 blaty.
  9. Przygotuj krem. Do wysokiego naczynia przełóż serek mascarpone oraz krem orzechowy i zmiksuj na gładką masę.
  10. Bezpośrednio po ubiciu gotowym kremem przełóż każdy z blatów tortu. Udekoruj również wierzch tortu. Gotowy tort możesz posypać ziarenkami maku i orzeszkami ziemnymi.

 

Tort makowy z kremem peanut butter - Delektujemy.pl

Tort makowy z kremem peanut butter

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

ada

06-07-2023

Ocena:

Mój ulubiony przepis, piekę na każdą okazję:)

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+