fbpx
Ciasto z borówkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciasto z borówkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 75

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: W dużym naczyniu wymieszaj mąkę pszeniczną z proszkiem do pieczenia.

KROK 2: W innej misce ubij jajka z cukrem, dodaj roztopione masło, mleko i ekstrakt waniliowy. Mieszaj, aż składniki się połączą.

KROK 3: Stopniowo dodawaj mieszankę suchych składników do mokrych, mieszając, aż powstanie gładkie ciasto. Delikatnie wmieszaj borówki do ciasta, starając się nie rozbijać ich.

KROK 4: Przełóż ciasto do natłuszczonej keksówki i piecz w nagrzanym piekarniku przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni C, lub do momentu, gdy patyczek wbity w środek wyjdzie czysty.

KROK 5: Przygotuj lukier: zawartość torebki wsyp do miseczki. Dodaj ok. 2 łyżki (15 ml) gorącej wody i energicznie wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

 

Ciasto z borówkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+