Tartaletki z budyniem - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 90 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, mieszając zawartość torebki z jajkiem i zimnym masłem. Rozwałkuj ciasto na grubość około 5 mm i wykrawaj krążki dopasowane do formy na tartaletki.

KROK 2: Uformuj tartaletki, układając ciasto w posmarowanych masłem foremkach. Nakłuj dno widelcem i piecz w 180 stopni C przez około 15 minut, do zezłocenia.

KROK 3: W międzyczasie przygotuj budyń. Mieszaj mleko z cukrem i proszkiem budyniowym. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż budyń zgęstnieje.

KROK 4: Wyjmij upieczone spody z piekarnika i ostudź. Następnie wypełnij je gorącym budyniem.

KROK 5: Pozostaw do ostygnięcia, aż budyń stężeje. Przed podaniem udekoruj tartaletki świeżymi owocami.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy