fbpx
Szybkie ciasto z truskawkami i galaretką - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Szybkie ciasto z truskawkami i galaretką
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Biszkopt

Krem:

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4‒5 min. Gotową masę przełóż do formy i piecz przez 25-30 minut w 180 stopniach. 

KROK 2: W misie miksera ubij śmietankę na sztywną pianę. Dodaj mascarpone, cukier puder i ekstrakt waniliowy. Miksuj do uzyskania gładkiego kremu. Na wystudzony biszkopt nałóż równomiernie krem mascarpone.

KROK 3: Truskawki umyj, osusz i usuń szypułki. Pokrój truskawki na połówki lub plasterki, w zależności od wielkości. Ułóż truskawki na warstwie kremu mascarpone.

KROK 4: Galaretki truskawkowe rozpuść w 1 litrze gorącej wody, mieszając dokładnie. Odstaw do lekkiego stężenia, aż będzie półpłynna.

KROK 5: Gdy galaretka zacznie lekko tężeć, delikatnie wylej ją na warstwę truskawek, rozprowadzając równomiernie. Wstaw ciasto do lodówki na kilka godzin, aż galaretka całkowicie stężeje.

Szybkie ciasto z truskawkami i galaretką

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+