fbpx
Ślimaczki drożdżowe z serem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ślimaczki drożdżowe z serem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 120
czas przygotowania: 12

Składniki

Ciasto:

Masa serowa:

Lukier:

  • 1 szklanka cukru pudru
  • 5 łyżek wody

Przygotowanie

KROK 1: Zawartość torebki z ciastem na ślimaczki drożdżowe przesyp do miski, dodaj 1 jajko, rozpuszczone i ostudzone masło oraz ciepłe mleko. Wymieszaj do połączenia się składników i zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 60 minut (ciasto powinno podwoić objętość). 

KROK 2: Twaróg przełóż do miski i rozgnieć widelcem, następnie dodaj jajka, miękkie masło, cukier i cukier waniliowy. Wymieszaj do połączenia się składników.  

KROK 3: Wyrośnięte ciasto rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 35x45cm. Wyłóż masę serową i rozsmaruj na cieście. Zwiń w rulon, który pokrój na 2 cm kawałki i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bułeczki piecz ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni C.

KROK 4: Cukier puder wymieszaj z wodą. Ostudzone bułeczki z serem polej lukrem.  

Ślimaczki drożdżowe z serem - Delektujemy.pl

Ślimaczki drożdżowe z serem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+