fbpx
Sernikowe rewolucje - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sernikowe rewolucje
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 180

Składniki

Spód:
  • 1 opakowanie ciasteczek zbożowych
  • 75 g rozpuszczonego masła
Ciasto:Dekoracja:
  • tabliczka czekolady deserowej

Przygotowanie

Przepisów na sernik jest tak wiele, że trudno wybrać ten najlepszy. Sernikowa rewolucja to jedna z wariacji na temat tego pysznego ciasta.

  1. Mieszamy ze sobą pokruszone ciasteczka z roztopionym masłem i wykładamy masą spód tortownicy.
  2. Zostawiamy do zastygnięcia.
  3. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni C (bez termoobiegu).
  4. Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę.
  5. Dodajemy żółtka, cukier wanilinowy, mąkę i dokładnie mieszamy.
  6. Na koniec mieszania dodajemy ser i ucieramy wszystko na gładką masę.
  7. Białka ubijamy na sztywno z jedną łyżką cukru pudru.
  8. Pianę z białek bardzo delikatnie łączymy z masą serową.
  9. Przekładamy masę do tortownicy na kruchy spód.
  10. Pieczemy przez 60 minut w rozgrzanym piekarniku.
  11. Pod koniec pieczenia wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do wystygnięcia jeszcze przez 30 minut.
  12. Gotowe ciasto posypujemy pokrojoną drobno czekoladą deserową.
  13. Dekorujemy ulubionym pikiem.

Sernik w tej wersji świetnie sprawdzi się jako ciasto na każdą okazję - uwaga, bardzo szybko znika! :)

Sernikowe rewolucje

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+