Sernik na zimno z malinami
Trudność:
2 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
200 min.
Składniki
Ciasto:
- 1 opakowanie biszkoptów
- 1 opakowanie sernika na zimno Delecta
- 250 g malin
- 200 g zimnej kremówki
- 100 ml zimnego mleka
- 1 płaska łyżka żelatyny spożywczej Delecta
Dekoracja:
- 1 opakowanie wiórków kokosowych Bakalland
- 150 g malin
Przygotowanie
KROK 1 - Tortownicę o średnicy 25 cm wykładamy papierem do pieczenia.
KROK 2 - 250 g malin miksujemy blenderem.
KROK 3 - Żelatynę rozpuszczamy w 30 ml wrzącej wody, dodajemy do musu malinowego i ponownie blendujemy.
KROK 4 - Masę serową przyrządzamy miksując zawartość opakowania sernika na zimno z 200 ml kremówki i 100 ml mleka.
KROK 5 - Do masy serowej dodajemy mus malinowy, miksujemy wszystko razem.
KROK 6 - Tortownicę wykładamy biszkoptami i wylewamy masę.
KROK 7 - Odkładamy do schłodzenia na 2 godziny.
KROK 8 - Po wyjęciu z formy wierzch wykańczamy resztą malin i wiórkami kokosowymi.